Banjalučanke na evropskom skupu lica sa invaliditetom

Srna
Banjalučanke na evropskom skupu lica sa invaliditetom

Banjaluka - Predstavnice Udruženja žena sa invaliditetom "Nika" iz Banjaluke učestvovale su na osmom "Fridom drajv" skupu i konferenciji Evropske mreže za nezavisan život, koji su nedavno održani u Briselu.

Tanja Mandić Đokić, Vera Bošković, Vanja Čolić, Dušica Lipovac i Tijana Ćup iz Banjaluke predstavljale su BiH na najvećem evropskom skupu lica sa invaliditetom koja se zalažu za samostalan život.


Na radionicama organizovanim u okviru skupa bilo je riječi o omogućavanju primjene konvencije UN o pravima lica sa invaliditetom, kao i obezbjeđenju preduslova za samostalan život na lokalnom nivou, navodi se u saopštenju Udruženja žena sa invaliditetom "Nika".

U protestnoj šetnji ulicama Brisela i ispred zgrade Evropskog parlamenta lica sa invaliditetom iz cijele Evrope tražila su pravo na rad i vidljivost u društvu, poručujući da se sloboda za lica sa invaliditetom ogleda u mogućnosti korištenja personalne asistencije.

Odlazak Banjalučanki na "Fridom drajv 2017", koji je održan krajem septembra, omogućila je norveška organizacija za samostalan život lica sa invaliditetom "Uloba Norvej".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana