Бањалучанка међу најутицајнијим људима на свијету

ATV
Бањалучанка међу најутицајнијим људима на свијету

Сваке године магазин Форбс објављује листу најбогатијих и најутицајнијих људи у свијету, али се ове године на једној од престижних листа међу свим оним познатим именима уписала и једна дјевојка са наших простора.

Наташа Ковачевић из Бањалуке, која сада живи у Лондону и ради за Инвестициони одбор Канадског пензионог плана, нашла се на листи 30 најутицајнијих људи млађих од 30 година у области економије.

"Сазнала сам да се налазим на Форбсовој листи ’30 испод 300′ истог јутра када је листа објављена, а Форбс је исте вечери организовао свечани пријем у Лондону. Са великим поштовањем и узбуђењем сам примила ту вијест. Сви људи са листе ’30 испод 30′ које сам до сада упознала заиста су изузетни, свако на свој начин. Мислим да сви дјелимо једну заједничку црту – трудимо се да утичемо на свијет и да га оставимо у бољем стању  наредним генерацијама. У мјери у којој ову награду доживљавам као признање, видим је и као велику одговорност, као обавезу да наставим да дајем свој допринос на конструктиван начин”, рекла је Наташа Ковачевић.

Наташа објашњава да је магазин Форбс селекцију засновао на особинама као што су лидерство, иновативност, предузетнички дух и постигнути резултати, као и вјероватноћа да ће донијети промјене у областима којима ће се бавити у наредних пола вијека.

"Изузетна ми је част да будем дио такве заједнице и веома сам срећна што ће нас Форбс повезивати у будућности”, истакла је Наташа Ковачевић.

Како смо навикли да на Форбсовој листи виђамо позната имена, тако је њен улазак тамо прошао прилично неопажено од медија у региону. А о томе како су њена породица и пријатељи доживјели ласкаву награду истакла је:

"Сви из мог ужег и ширег окружења били су пуни подршке и њихове реакције су биле изузетно позитивне. Сви су ми честитали и пружили подршку да и у наставку каријере будем успјешна”.

Наташа је дјетињство провела између Бањалуке и Београда, а добар дио образовања је стекла у Сјеверној Америци, углавном у САД-у. Основне студије из економије и неуробиологије завршила је на Универзитету Харварду, гдје је дипломирала из области неуроекономије.

"Током студија стажирала сам у Међународној агенцији за атомску енергију у Бечу, микрокредитним организацијама у Аргентини, у УН-у у Риму на Свјетском програму за храну”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана