Apel roditeljima da djecu upišu u obližnje škole

nezavisne.com
Apel roditeljima da djecu upišu u obližnje škole

Banjaluka - U cilju rasterećenja Osnovne škole "Branko Radičević", roditelji koji imaju djecu za upis u prvi razred osnovne škole i prijavljeno mjesto prebivališta na upisnom području ove škole mogu upisati svoje dijete u neku od susjednih škola.

Saopštili su ovo iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport te dodali da je riječ je osnovnim školama "Stanko Rakita" u Vrbanji, "Petar Petrović Njegoš" i "Dositej Obradović" u Obilićevu i "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku.

"Apelujemo na roditelje da svojoj djeci priušte korištenje dostupnih resursa u navedenim školama, kako bi se realizovao princip ujednačenosti uslova za sve škole i učenike", rekli su iz resornog odjeljenja. Dodali su da su navedene škole veoma dobro opremljene, kvalitetno rade i imaju organizovan produženi boravak za djecu od prvog do trećeg razreda.

"Cilj ove saglasnosti, koju grad daje roditeljima, jeste da se djeca usmjere u škole u kojima će imati optimalne uslove za kvalitetan rad, učenje i odrastanje", zaključili su iz Odjeljenja.

Osnovnu školu "Branko Radičević" ove školske godine pohađa 1.750 đaka, što je po nekim procjenama čak 500 više od postojećeg kapaciteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana