Аеродром у Бањалуци спреман за слијетање ирских авиона

Милијана Латиновић
Аеродром у Бањалуци спреман за слијетање ирских авиона

Бањалука - Проблеми који тренутно оптерећују ирску нискотарифну авио-компанију “Рајанер” неће помрсити планове надлежнима у РС, тако да ће први њихови авиони већ крајем октобра полетјети са бањалучког аеродрома ка европским метрополама.

О будућој сарадњи са “Рајанером” и значају увођења ових летова јуче је било ријечи на састанку директора “Аеродрома РС” Душка Ковачевића са министрима саобраћаја и веза Неђом Трнинићем и трговине и туризма РС Предрагом Глухаковићем. У фокусу разговора била је промоција летова ка Бриселу, Мемингену и Стокхолму.

- Предузели смо одређене активности да бисмо те летове дочекали спремни, а према информацијама које смо добили од “Рајанера” продаја карата иде добро. Из “Рајанера” сугеришу да грађани треба да посјећују њихову званичну интернет страницу, јер стално имају попусте, а карте до ове три дестинације сада се могу наћи и по цијени од 17 евра - истакао је Ковачевић.

Додаје да на промоцији ових летова раде заједно са представницима локалних заједница.

- У Лакташима су већ истакнути промотивни билборди о овим летовима, а рекламе постављамо и у Броду, Градишци и Српцу - рекао је Ковачевић, који је увјерен да највећи штрајк пилота у историји ове ирске компаније неће утицати на почетак летова из Бањалуке.

Трнинић је рекао да је неопходно интензивирати промоцију нових летова са бањалучког аеродрома.

- Није нам циљ да кад ови летови почну ту завршимо посао. Све оно што смо до сада урадили трајаће само ако буде било путника. Јавност морамо више упознати и сигурно се нећемо задржати на овом обиму. Планирамо ширити пословање, како са “Рајанером” тако и са другим компанијама - истакао је Трнинић.

Да је озбиљан маркетиншки приступ веома битан за промоцију и опстанак договорених летова, потврђују и из Министарства трговине и туризма РС.

- Желимо да унаприједимо све што имамо у Бањалуци и да нам туристи што више долазе. Нама није циљ да извозимо туристе него да они долазе на ове просторе. Важно је да у идућем периоду постигнемо и договор са једном од најјачих туристичких агенција у свијету “Томас Кук”, која ће увјерен сам бити присутна и на аеродрому - рекао је Глухаковић. Он је истакао да је формирана неформална радна група коју чине представници туристичких организација градова и општина, Савеза општина и градова, Привредне коморе, послодаваца, ресорних министарства и амбасада БиХ, која ће допринијети што бољој промоцији аеродрома и туристичких потенцијала РС.

Директорица Туристичке организације Бањалука Ирена Радојевић је нагласила да је промоција летова са “Рајанером” у фокусу рада организације.

Туризам

Предраг Глухаковић је истакао да Српска у области туризма биљежи добре резултате у овој години, те да ће увођењем летова до европских престоница тај тренд сигурно бити настављен и убудуће.

- У првих шест мјесеци биљежимо пораст броја долазака гостију за више од 12 одсто, као и броја ноћења, а бањски капацитети су готово у потпуности попуњени - рекао је Глухаковић.

*Дестинације до којих ће летјети “Рајанер” из Бањалуке

- Брисел

- Меминген  

- Стокхолм  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана