ANURS obilježava jubilej - 25 godina postojanja

ANURS obilježava jubilej - 25 godina postojanja 23.09.2018 22:32 | RTRS

Banjaluka - Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske utemeljena 1993. godine, obilježava značajan jubilej – 25 godina postojanja. Osnovana u toku stvaranja Republike Srpske sve ove godine dala je snažan podsticaj duhovnom i materijalnom razvoju Republike Srpske.

Za četvrt vijeka postojanja, Akademija je organizovala više od osamdeset naučnih skupova, domaćeg i međunarodnog karaktera, izdala preko dvije stotine publikacija i ostvarila saradnju sa više desetina naučnih i obrazovnih institucija u svijetu.

“Akademija je ovih dana u strogoj pripremi godišnjice, 25 godina od osnivanja i tim povodom organizovane su brojne aktivnosti”, rekao je predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović.

Ovaj značajan jubilej Akademija će obilježiti dvodnevnim prigodnim programom. Pripremljena je i monografija – 25 godina ANURS-a.

“Glavne tačke našeg programa jesu Svečana sjednica Skupštine Akademije nauka i umjetnosti i centralna manifestacija - održavanje Svečane akademije koja će se održati u Banskom dvoru”, dodaje Kuzmanović.

Nakon Okruglog stola o temi “Uloga akademije nauka i umjetnosti u razvoju društva budućnosti”, u Banskom Dvoru sutra u 14 časova biće održana Svečana akademija na kojoj će se obratiti brojni ugledni naučnici iz zemlje i inostranstva, a snimak ove svečanosti možete pratiti na našem programu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica