АНУРС обиљежава јубилеј - 25 година постојања

РТРС
АНУРС обиљежава јубилеј - 25 година постојања

Бањалука - Академија наука и умјетности Републике Српске утемељена 1993. године, обиљежава значајан јубилеј – 25 година постојања. Основана у току стварања Републике Српске све ове године дала је снажан подстицај духовном и материјалном развоју Републике Српске.

За четврт вијека постојања, Академија је организовала више од осамдесет научних скупова, домаћег и међународног карактера, издала преко двије стотине публикација и остварила сарадњу са више десетина научних и образовних институција у свијету.

“Академија је ових дана у строгој припреми годишњице, 25 година од оснивања и тим поводом организоване су бројне активности”, рекао је предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић.

Овај значајан јубилеј Академија ће обиљежити дводневним пригодним програмом. Припремљена је и монографија – 25 година АНУРС-а.

“Главне тачке нашег програма јесу Свечана сједница Скупштине Академије наука и умјетности и централна манифестација - одржавање Свечане академије која ће се одржати у Банском двору”, додаје Кузмановић.

Након Округлог стола о теми “Улога академије наука и умјетности у развоју друштва будућности”, у Банском Двору сутра у 14 часова биће одржана Свечана академија на којој ће се обратити бројни угледни научници из земље и иностранства, а снимак ове свечаности можете пратити на нашем програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана