Звијезда NBA лиге на Јањском вишебоју

С. Д.
Звијезда NBA лиге на Јањском вишебоју

ШИПОВО - Ни невријеме није могло да спријечи више хиљада посјетилаца да се окупе на манифестацији "Јањски вишебој 2011", која је одржана минулог викенда у Стројицама код Шипова.

Многи су дошли из Србије, Словеније, Њемачке, Aустрије и других земаља, а међу њима је, по традицији, био прослављени NBA кошаркаш Дарко Миличић, члан екипе Минесота Тимбервулвс, чији су родитељи родом из Јања.

Миличић већ трећу годину долази на "Јањски вишебој", како би дао значај одржавању ове занимљиве манифестације.

- Искористио сам паузу у првенству америчке NBA лиге и дошао овдје у Јањ да се дружим са својим народом. Волим да дођем у родни крај својих родитеља и предака и овдје се сјајно осјећам - рекао је Миличић, који је уручио дипломе и медаље најуспјешнијим такмичарима.

Члан Одбора за одржавање "Јањског вишебоја" Миленко Миловац истакао је да су се такмичари трудили, а добро расположење није могло да поквари ни невријеме.

- Такмичари су се надметали у традиционалним дисциплинама, као што је повлачење конопца, бацање камена с рамена, скок удаљ, али и у екипним спортовима. Киша није спријечила да надметања буду занимљива и да "Јањски вишебој" протекне у духу традиције народа овог краја - рекао је Миловац.

Дани Шипова

Одржавањем "Јањског вишебоја" званично је почела Туристичко-спортска манифестација "Дани Шипова 2011", која се завршава 31. јула централном манифестацијом на Шиповачким барама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана