Зубачка Убла окупила народ Херцеговине и Црне Горе

Срна
Зубачка Убла окупила народ Херцеговине и Црне Горе

Требиње - Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да окупљање Херцеговаца и Црногораца на Зубачким Ублима треба да остане традиција, на шта обавезује и историјско памћење јуначке и слободарске прошлости овог краја.

Он је истакао да је развој села једно од важних опредјељења Градске управе, да је на Зубцима у току изградња водоводног система, те да се инвестира и интензивно гради и у другим дијеловима града, па Требиње добија обрисе већег града него што јесте.


“Засукали смо рукаве и кренули у озбиљан рад, новца имамо, млади треба да остају у Херцеговини, да им дамо прилику да раде”, нагласио је градоначелник Требиња на синоћњем саборовању народа Херцеговине и Црне Горе на Зубачким Ублима код Требиња.

“Наредне седмице ће више од 70 младих људи почети приправнички стаж у Требињу, а свако ко хоће да ради слободно може да се јави, јер само онај ко неће да ради нам не жели добро”, истакао је Петровић.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство што вијековима уназад два најближа и братска града и данас имају изузетну сарадњу.

“Желим да искажем и задовољство оним што видим у Требињу, како се домаћински и одговорно ради, на чему честитам овој градској управи”, рекао је Катић.

У културно-забавном програму саборовања посјетиоце су забављали глумац Драган Маринковић Маца и група “Евергрин”, ветерани Градског КУД-а “Алат Свислајон”, Ансамбл националних игара “Јован Дучић” и млади гуслар Митар Вишњић из Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана