Зорана Чупић из Котор Вароша: Психолог и медицинска сестра на висини од десет километара

Александар Стојановић
Зорана Чупић из Котор Вароша: Психолог и медицинска сестра на висини од десет километара

Бањалука - Авантуристички дух и жеља за вишим циљевима винули су међу облаке двадесетједногодишњу Зорану Чупић из Котор Вароша, јер је одабрана за посао стјуардесе у компанији из Саудијске Арабије.

На идеју да се пријави на конкурс “Сауди ерлајнза” водила је тежња за истраживањем, за нечим новим и другачијим од свакодневних и послова “на калуп”.

- Никада ме нису привлачили класични послови, да проведем осам сати у канцеларији и да ми се свакодневица сведе на посао у четири зида и кућне послове. Управо жеља за другачијим била је повод да се пријавим на конкурс за стјуардесу - започиње причу Чупићева.

Након неколико разговора и потребних тестова Зорана је ушла у круг одабраних у жестокој конкуренцији, а права авантура почела је у јануару, када се запутила у саудијски град Џеду.

Потпуно другачија култура, менталитет и даљина за многе су непознаница и страх, али не и за ову младу дјевојку.

- Нисам имала никакве предрасуде о тамошњој религији и култури и жељела сам да упознам све у тој затвореној земљи. Осим тога, наш тим чине дјевојке из читавог свијета и то ми је посебно значајно, јер имам прилику да упознам неколико различитих култура - рекла је Зорана.

Посао стјуардесе Чупићева описује као посао суперхероја, јер на неколико десетина хиљада метара од земље њихов задатак је да буду све, од психолога до медицинске сестре.

- Мој посао је свакако другачији од оног с чим се свакодневно сусрећемо. Много више времена проводимо на небу и слободног времена скоро да немамо, осим када слетимо у неки град и имамо неколико сати да га обиђемо - наводи Чупићева.

Зорана је у Саудијској Арабији морала да промијени живот из коријена, јер је све са чим сусрела било ново и другачије и морала је да се томе прилагоди. У томе су јој помогле и колегинице које долазе из читавог свијета, а њена цимерка је из Кеније.

- Задовољство ми је што сам имала прилику да упознам људе из читавог свијета, а са цимерком из Кеније се слажем одлично и када смо сви на окупу, лакше се носимо са проблемима - рекла је Чупићева.

Жеља за даљим напретком и новим спознајама је звијезда водиља у животу ове младе дјевојке, а, како истиче, на овоме не жели да се заустави и настоји да шири своје погледе и стиче нова искуства.

- Тренутно уживам у сваком тренутку и желим да искористим све оно што ми се пружа, а за будућност још немам конкретне планове. Сигурна сам да ће и то бити нешто другачије - закључила је Чупићева.

Добри резултати

Компанија за коју ради Зорана има велике амбиције, јер у наредним годинама жели да постане једна од пет водећих авио-компанија у свијету, а особље је једно од кључних фактора на том путу.

- Због добрих резултата ушла сам у напреднији програм своје компаније и током овог мјесеца ме очекују путовања по Европи, што ми је посебно драго - навела је Чупићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана