Златни грб општине Власеница додијељен предсједнику Додику

Срна
Златни грб општине Власеница додијељен предсједнику Додику

Власеница - У Власеници је данас обиљежена Мала Госпојина, крсна слава и Дан ове општине, а највеће општинско признање, Златни грб општине Власеница, ове године додијељено је предсједнику Републике Српске Милораду Додику, док је свечано отворен и Ватрогасни дом у чију изградњу је уложено 190.000 КМ.

Ватрогасни дом, за који је општина Власеница издвојила 90.000 КМ, а 100.000 КМ обезбијеђено је из средстава Развојног програма Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске, пресијецањем траке отворили су начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и директор ИРБ-а Снежана Вујнић.

У склопу обиљежавања славе јутрос је положено цвијеће на Борачком гробљу у Власеници, потом је у Цркви Светих апостола Петра и Павла служена славска литургија и парастос жртвама отаџбинског рата, те преломљен славски колач.

На свечаној сједници појединцима, предузећима, установама и организацијама, заслужним за развој општине Власеница додијељена су општинска признања.

Највеће општинско признање, Златни грб општине Власеница, ове године додијељено је предсједнику Републике Српске Милораду Додику за највише заслуге у развоју и просперитету ове општине и изузетан допринос општем напретку садашњих и будућих генерација, речено је на свечаној сједници.

Општинско признање Грб општине Власеница додијељени су директору СШЦ “Милорад Влачић”, предузећима “Зворник путеви” и “Алпро”, породичној фирми “Ивекс”, те Инвестиционо-развојној банци Републике Српске.

Краљевић је новинарима изјавио да ће за неколико дана почети и изградња нове зграде Полицијске станице, те прва етапа изградње студенстко-ђачког дома, која се финансира средствима Владе Србије.

“То је само дио онога што смо започели. Идуће године нас очекују много већи пројекти и већи изазови. Имамо добар тим који је спреман и способан да се суочи са тим изазовима”, рекао је Краљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана