Za zapošljavanje boračkih kategorija u Srpcu 25.000 maraka

D. J.
Za zapošljavanje boračkih kategorija u Srpcu 25.000 maraka

Srbac - Opština Srbac izdvojiće 30.000 KM za podsticaj zapošljavanja u ovoj godini od čega će 25.000 KM biti namijenjeno za nezaposlena lica iz boračkih kategorija dok će 5.000 KM biti usmjereno za zapošljavanje lica sa visokom stručnom spremom.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević kaže da skoro dvije i po decenije nakon završetka rata i dalje ima veliki broj porodica iz boračke populacije koji žive na ivici siromaštva.

- Namjeravamo da jedan broj njih zbrinemo tako što ćemo finansirati samozapošljavanje i zapošljavanje kod poslodavaca članova porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske RS - rekao je Dragosavljević.

On dodaje da je jedan broj nezaposlenih lica iz boračkih kategorija zaposlen u proteklom periodu u nekoliko firmi širom srbačke opštine, a prošle godine je u stalni radni odnos u opštinskoj upravi primljeno dvoje djece poginulih boraca. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje na području Srpca posao trenutno čeka 1.657 lica od čega je 1.049 kvalifikovanih i radnika sa srednjom stručnom spremom, nekvalifikovanih i radnika bez škole 453, te 113 radnika sa visokom stručnom spremom.             

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana