За запошљавање борачких категорија у Српцу 25.000 марака

Д. Ј.
За запошљавање борачких категорија у Српцу 25.000 марака

Србац - Општина Србац издвојиће 30.000 КМ за подстицај запошљавања у овој години од чега ће 25.000 КМ бити намијењено за незапослена лица из борачких категорија док ће 5.000 КМ бити усмјерено за запошљавање лица са високом стручном спремом.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић каже да скоро двије и по деценије након завршетка рата и даље има велики број породица из борачке популације који живе на ивици сиромаштва.

- Намјеравамо да један број њих збринемо тако што ћемо финансирати самозапошљавање и запошљавање код послодаваца чланова породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца Војске РС - рекао је Драгосављевић.

Он додаје да је један број незапослених лица из борачких категорија запослен у протеклом периоду у неколико фирми широм србачке општине, а прошле године је у стални радни однос у општинској управи примљено двоје дјеце погинулих бораца. Према подацима Завода за запошљавање на подручју Српца посао тренутно чека 1.657 лица од чега је 1.049 квалификованих и радника са средњом стручном спремом, неквалификованих и радника без школе 453, те 113 радника са високом стручном спремом.             

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана