Za srednjoškolce u Trebinju bolji uslovi na jesen

R. Mi.
Za srednjoškolce u Trebinju bolji uslovi na jesen

Trebinje - Trebinjski srednjoškolci od naredne školske godine imaće bolje uslove za učenje i rad zahvaljujući rekonstrukciji zgrade koju koriste Centar srednjih škola, Gimnazija “Jovan Dučić” i Tehnička škola.

Planirano je postavljanje nove termoizolacione fasade, kao i sanacija krova te zamjena stolarije. Radovi, čija je  projektna vrijednost procijenjena na 380.000 KM bez PDV-a, finansiraće se iz gradskog budžeta, a u toku je procedura izbora najpovoljnijeg izvođača.

Načelnik trebinjskog Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo ističe da je stolarija na dijelovima zgrade ranije zamijenjena, tako da je ovim projektom predviđena nabavka i izmjena preostalih četrdesetak otvora na prostorijama koje koristi Tehnička škola.

- Biće urađena fasada na kompletnom objektu, sa termoizolacijom. Sadašnja fasada je još iz vremena izgradnje objekta, davnih šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka, a rađena je prema tadašnjim standardima, kao malterisana fasada bez toplotne izolacije - napominje on.

Objekat će energetski dobiti na punoj efikasnosti tek rekonstrukcijom krova, čime će, dodaje Rikalo, biti zaustavljeno i kontinuirano propadanje objekta.

On ističe da je grad Trebinje sa projektom rekonstrukcije Srednjoškolskog centra konkurisao za sredstva više fondova, te da je upravo zahvaljujući donacijama zamijenjen najveći dio stolarije, ali i da za preostale radove vremena za čekanje više nema, jer je iz godine u godinu objekat u sve gorem stanju.

Sve bi trebalo da bude završeno do početka nove školske godine, a benefiti od ove investicije su višestruki.

- Objekat neće gubiti toplotu a time i značajno smanjiti troškove grijanja, mjesto gdje borave i školuju se naši mladi dobiće ljepši izgled, a naposljetku, rekostrukcija će zaustaviti dalje propadanje - ističe Rikalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana