За породице са четворо и више дјеце u Šamcu 100 КМ мјесечно

Срна
За породице са четворо и више дјеце u Šamcu 100 КМ мјесечно

Шамац - Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић донио је Одлуку о новчаној накнади од 100 КМ мјесечно за породице са четворо и више дјеце са подручја општине ради побољшања њиховог материјалног положаја.

Начелник Службе за друштвене дјелатности и послове Цивилне заштите Шамца Слободан Стојић рекао је да је ова одлука донесена у оквиру пронаталитетне политике општине која је на снази већ двије године.

Он је истакао да се из буџета општине издваја 60.000 КМ за вантјелесну оплодњу, рођење првог, другог, трећег и четвртог дјетета, те новчану накнаду за породице са четворо и више дјеце.

Стојић је навео да право за новчану накнаду имају супружници или самохрани родитељи који имају четворо и више дјеце и пријављено боравиште на подручју општине Шамац најмање годину дана прије подношења захтјева.

“Право на накнаду имају родитељи чија су дјеца малољетна и на редовном школовању или пунољетна и на редовном школовању највише до 26. године или да су дјеца пунољетна, а због болести, физичких и психичких недостатака нису способна за рад и немају довољно средстава за живот”, рекао је Стојић.

Прошле године, 33 породице са четворо и више дјеце оствариле су новчану накнаду од по 100 КМ на мјесечном нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана