Za kapitalna ulaganja u Srpcu 10,6 miliona maraka

D. J.
Za kapitalna ulaganja u Srpcu 10,6 miliona maraka

Srbac - Za realizaciju plana kapitalnih investicija opštine Srbac u narednih pet godina trebalo bi biti izdvojeno oko 10,6 miliona KM, od čega su donatorska sredstva planirana u iznosu od oko 8,5 miliona KM, a ostatak će biti obezbijeđen učešćem građana, kreditima i sredstvima iz budžeta opštine.

Riječ je o projektima saobraćajne infrastrukture, izgradnji vodovoda, kanalizacije, vodoprivrednih objekata i ulične rasvjete, izgradnji i sanaciji objekata, te projektima iz oblasti sporta, ekologije i turizma.

- Najveći broj projekata kandidovali su savjeti mjesnih zajednica, a njihov izbor i rangiranje obavio je opštinski koordinacioni tim - rekao je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević je kazao da najveću pomoć u realizaciji ovog plana očekuje od Vlade RS i kabineta predsjednika RS, ali i brojnih međunarodnih organizacija koje su finansirale nekoliko značajnih projekata u Srpcu u dosadašnjem periodu.

Na jučerašnjoj sjednici usvojen je i rebalans budžeta opštine za 2017. godinu u iznosu od 10,35 miliona KM, što je više za 3,85 miliona KM ili 59 odsto od prvobitnog plana. Odbornici su usvojili i budžet opštine za 2018. u iznosu od sedam miliona KM, kao i osnove ekonomske politike za iduću godinu, a jednoglasnu podršku je dobio i prijedlog odluke o stipendiranju studenata za školsku 2017/18. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana