Za izgradnju sportskih borilišta 2,5 miliona

Ž. D.
Za izgradnju sportskih borilišta 2,5 miliona

Istočno Sarajevo - Premijerka RS Željka Cvijanović izjavila je u Istočnom Sarajevu da je Vlada Srpske opredijeljena da podrži organizovanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EJOF) 2019. godine i potvrdila da će za infrastrukturni dio projekta izdvojiti 2,5 miliona maraka.

Cvijanovićeva je, u ponedjeljak uveče nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem i predstavnicima opština sa područja ovog grada, naglasila da je sigurna da će biti dodatnih infrastrukturnih intervencija kako bi se Istočno Sarajevo pripremilo adekvatno, ne samo za ovo takmičenje, nego i za boravak i sve drugo što prati ovako značajne manifestacije.

- Zadovoljstvo je što idemo u dobrom pravcu i što će to biti kapaciteti koji će ostati na korišćenje Republici Srpskoj - rekla je Cvijanovićeva i najavila da će Vlada Srpske na ovom području podržati još nekoliko projekata koji se odnose na energetsku efikasnost.

Vuković je kazao da je Vlada preuzela obavezu izgradnje infrastrukture na sportskim borilištima u Istočnom Sarajevu.

- Biće urađene potrebne investicije na Dvorištima, gdje treba da budu održana takmičenja u biatlonu, a biće nabavljen i led za dvoranu u Palama, gdje će biti održano takmičenje u karlingu. U Istočnom Novom Sarajevu biće postavljena montažna dvorana sa ledom u kojoj bi trebalo da bude održano takmičenje u brzom klizanju - rekao je Vuković. S obzirom na to da su već realizovane investicije na Jahorini kada je u pitanju alpski dio programa, odnosno slalom i veleslalom, dodaje Vuković, može se konstatovati da će, uz ovaj dio koji je prihvatila Vlada Srpske, biti kompletirana sva četiri sportska borilišta kada je riječ o Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana