За 15 дана завршетак цјевовода за село Озерковићи код Сокоца

Срна
За 15 дана завршетак цјевовода за село Озерковићи код Сокоца

Соколац - У соколачком селу Озерковић данас је почела изградња цјевовода дужине 1.250 метара, вриједности око 40.000 КМ, који би требало да буде завршен за петнаестак дана, рекли су Срни у предузећу "Рајак ВОБ" које гради овај дио мреже.

Начелник Одјељења за привреду и финансије општине Соколац Митар Пржуљ каже да су приведени крају радови на изграњи дијела водовода за засеок Казимеровићи дужине 2.247 метара и да се наставља реализација ЛОТ-а 2, овог пројекта, односно изградња примарног и секундарног вода на водоводу за село Озерковићи, укупне дужине 3.500 метара.


"Планирана вриједност радована на изградњи водовода за село Озерковићи је око 40.000 КМ, а за засеок Казимеровићи 58.460 КМ. Овај пројекат ће бити финанасиран донаторским средствима Владе Србије, која су одобрена као помоћ општини Соколац", навео је Пржуљ.

Он је додао да ће за радове на прикључку потрошача на мрежу у овим селима бити расписан посебан тендер.

Директор предузећа "Рајак ВОБ" Душко Рајак рекао је Срни да ће радови на изградњи примарног вода од Озерковића до засеока Казимеровићи бити завршени за два дана, а потом ће услиједити изградња и монтажа 23 шахта за воду.

Он је истакао да је терен у овим селима веома тежак за рад и да није наишао на тако каменито подручје већ 20 година, колико са предузећем ради на пословима нискоградње.

Мјештани Озерковића се надају да ће вода са водовода "Биоштица"у селу потећи крајем ове године, јер нешто више времена захтијевају радови на спајању дијела новоизграђене мреже на резервоар на брду Витањ у селу Кула на Гласиначком пољу.

Домаћица Десанка Мачар /60/ са чијег имања су данас почели радови, рекла је Срни да долазак воде овом селу значи живот, јер Озерковићи више од 70 година чекају изградњу водовода.

Снабдијевају се, каже, са старих грчких бунара у близни села и чартња које су градили уз куће за сакупљање кишнице са олука.

"Раније смо и пили воду са бунара, али у новије вријеме за пиће довозимо воду из Подроманије и Сокоца, удаљених више од 18 километара, јер ни кишница из чатрење није оно што је била", истиче ова домаћица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана