Вражалице добиле воду након четврт вијека

С. М.
Вражалице добиле воду након четврт вијека

Рогатица - Мјештани села Вражалице, које броји око 40 домаћинстава и налази се на границама општина Рогатица и Ново Горажде у Српској и Пале-Прача у ФБиХ, добили су воду након скоро четврт вијека.

Воде је стигла путем предратно урађеног водовода иако се већина мјештана још није вратила у то, до посљедње куће, спаљено село.

- Долазак воде уз поправку пута и обнову нисконапонске електродистрибутивне мреже утицаће на бржи повратак некадашњих становника овог планинског села у коме су доминирали пољопривреда и сточарство, а кога су ратна дешавања била потпуно опустошила - рекао је један од носилаца акције Радомир Станишић.  

Вражалице су прије рата воду добијале из водовода доведеног из Бијелих вода и са Кланца испод Троврха, а сада је она дошла са врела и чесме на Кланцу са кога се водом снабдијева и село Варошишта у мјесној заједници Кукавице. 

Ископано је 12,5 километара канала и положено око 20 километара водоводних цијеви за шта је утрошено 135.000 марака које су заједно обезбиједили Министарство трговине и економских односа БиХ, Канцеларија за координацију пројеката у ФБиХ, те општине Рогатица, Пале-Прача, Ново Горажде, а подршку је пружило и Шумско газдинство “Сјемећ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана