“Врапчићи” из свег гласа пјевали за малог Леона

Дејана Братић
“Врапчићи” из свег гласа пјевали за малог Леона

Градишка - Осим што су увијек весели и пјесмом покрећу све око себе, најпопуларнији хор међу малишанима “Врапчићи” концертом у Градишци за једногодишњег Леона, који болује од тумора јетре, показали су и да су хумани и да увијек када треба притекну у помоћ.

Професор и диригент хора Бане Ђаковић каже да се радо одазивају на такве позиве и да им то није први пут.

- Одлучили смо да дамо свој допринос учествујући у овом концерту. Задовољство је бити дио таквог догађаја и некоме помоћи. Сала је била пуна, а атмосфера сјајна. Захваљујемо родитељима, дјеци и публици, који су подржали овај концерт - рекао је Ђаковић.

Манифестација је одржана на иницијативу једне мајке чије је дијете члан хора, а за наступ “Врапчића” продато је више од хиљаду улазница. Свака пјесма веселих малишана испраћена је громогласним аплаузом, а на концерту је прикупљено 5.380 марака.

На репертоару су се нашле старе пјесме, као и нове које ће бити издате на десетом студијском албуму. 

- Драго нам је да смо успјели прикупити новац који ће бити  уложен у Леоново лијечење. Пјевали смо пјесме уз које су одрасла многа дјеца и уз које и сада одрастају. Уз то, промовисали смо и пјесме које ће се наћи на новом албуму “Ђачка љубав” и “Насмијани дани” - казао је Ђаковић.

“Врапчићи” су малом Леону посветили пјесму “С љубављу храбрим срцима”, за коју је текст написао Младен Матовић, а публици ће се ускоро представити новим пјесмама, које ће бити промовисане почетком децембра.

- До краја мјесеца објављујемо десети студијски албум, који ћемо промовисати у дворани “Борик” и Културном центру Бански двор. Такође, тада ћемо прославити велики јубилеј, 25 година постојања хора. Гостоваће нам тада и хорови “Колибри”, “Чаролија”, “Звјездице” и “Чуперак”, а између осталих, наступиће и Вања Мишић и Сара Спасојевић - рекао је Ђаковић.

Додао је да ће ускоро премијерно представити и спот који су снимали на терену Новака Ђоковића у Београду.

Гостовање у Бечу

“Врапчићи” су  прије двије седмице гостовали у Бечу, одакле носе лијепе успомене и утиске.

- Промовисали смо своје пјесме под покровитељством Представништва Републике Српске. Иако постоје језичке баријере, дјеца су позитивно реаговала на пјесме. Искористили смо посјету да снимамо предјеле и љепоте Беча које ћемо искористити за наше нове спотове - казао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана