Vlada Srpske uložila milionska sredstva u Zvornik

Srna
Vlada Srpske uložila milionska sredstva u Zvornik

Zvornik - Vlada Republike Srpske uložila je milionska sredstva u razne projekte na području Zvornika, posebno u školsku infrastrukturu, rekao je danas Srni zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

Ivanović je napomenuo da je od 2008. do 2016. godine u školstvo uloženo ukupno 5.000.000 KM, od čega Vlada Republike Srpske 3.000.000 KM, Gradska uprava 1,3 miliona KM i donatori oko 700.000 KM.


"Izgrađene su dvije devetogodišnje osnovne škole u Branjevu i Karakaju, te fiskulturne sale za Osnovnu školu žDesanka Maksimovićž u Čelopeku i Srednjoškolski centar žPetar Kočićž u Zvorniku", precizirao je Ivanović.

On je naglasio da je riješeno i pitanje grijanja u 10 osnovnih škola, kao i ulaganja u ostalu školsku infrastrukturu.

"U prošloj godini uloženo je 2,5 miliona KM, od čega je 1,6 miliona KM uložilo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, u okviru projekta energetske efikasnosti u OŠ žSveti Savaž za zamjenu stolarije, rekonstrukciju grijanja, postavljanje LED rasvjete, zamjenu krova i postavljanje spoljašnje termo izolacije i fasade", podsjetio je Ivanović.

On je istakao da je završena izgradnja fiskulturne sale u OŠ Branjevo u koju je uloženo 425.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 275.000 KM, a 150.000 KM iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava uložila je 30.000 KM u rekonstrukciju stolarije u Tehničkom školskom centru i 50.000 KM za izgradnju kompletnog centralnog grijanja u područnoj školi u Petkovcima, dok je još oko 100.000 KM uloženo je u sitnije radove na infrastrukturi škola.

"Za gradnju fiskulturne sale u Karakaju, koja je u toku, biće izdvojeno ukupno 750.000 KM, od čega je 600.000 KM obezbijedila Vlada Republike Srpske, a 150.000 KM budžet grada Zvornika", rekao je Ivanović.

On je podsjetio da je u OŠ "Sveti Sava" izvršena kompletna rekonstrukcija mokrih čvorova, za šta je kabinet predsjednika Republike Srpske obezbijedio 40.000 KM, a 15.000 KM Gradska uprava.

"Rekonstruisano je i centralno grijanje u Tehničkom školskom centru u Karakaju za šta je Gradska uprava izdvojila 25.000 KM", rekao je Ivanović i dodao da je u infrastrukturu ostalih škola na gradskom području uloženo još oko 50.000 KM.

U okviru projekta koji realizuje Vlada Republike Srpske, na području Zvorniku u prethodne tri godine u vodovodne i kanalizacione sisteme uloženo je više od 6,5 miliona KM donacija EU, kao i učešća grada.

Ovim novcem završen je vodovodni sistem u Tršiću, kanalizacioni sistem u Tabancima, te rekonstruisani potisni i distributivni cjevovodi u gradu i Karakaju, u okviru Projekta izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je ranije da zahvaljujući ovom projektu, čija se realizacija nastavlja na gradsku vodu, ako žele, može da se priključi više od 80 odsto ljudi sa područja grada i svih mjesnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana