Vlada Srpske podržava projekat energetske efikasnosti vrijedan 321.000 KM na Sokucu

Srna
Vlada Srpske podržava projekat energetske efikasnosti vrijedan 321.000 KM na Sokucu

Sokolac - Vlada Republike Srpske sufinansiraće projekat "Zeleni ekonomski razvoj" za Osnovnu školu "Sokolac" ukupne vrijednosti 321.000 KM, rekao je Srni načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.Bjelica je naveo da je ovo dogovoreno juče sa predstavnicima Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu, te da je "Zeleni ekonomski razvoj" projekat opštine Sokolac koji je dobio prioritet od donatora u avgustu prošle godine.

"Sredstva za realizaciju ovog projekta vrijednog 321.000 KM obezbijediće najvećim dijelom Vlada Republike Srpske i opština Sokolac, a dio od 95.000 KM sufinansiraće Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/", rekao je Bjelica.


On je istakao da je u razgovoru sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović, ministrom finansija Zoranom Tegeltijom i ministrom porodice, omladine i sporta Jasminom Davidović dobio obećanje da će Vlada Republike Srpske podržati i organizaciju 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/ koje će 2019. godine biti održane na Sokocu.

"Nama posebno znači podrška Vlade Republike Srpske u održavanju ove manifestacije koja već decenijama okuplja sportiste amatere sa tromeđe Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH, kroz koju se sklapaju prijateljstva i razvija zdrav takmičarski duh među mladima", naveo je Bjelica.

On je rekao da je predstavnike Vlade Republike Srpske upoznao i o ostalim projektima čija je realizacija u toku na području Sokoca.

Projekat povećanja energetske efikasnosti "Zeleni ekonomski razvoj" sprovodi UNDP u saradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

Opština Sokolac je prošle godine aplicirala na konkurs povećanje energetske efikasnosti sa četiri projekta, ali je projekt koji se odnosio na Osnovnu školu "Sokolac" ušao na listu prioriteta.

Projekt podrazumijeva izvođenje radova na povećanju energetske efikasnosti objekta Osnovne škole žSokolacž za koju se godinama izdvajaju značajna sredstva za zagrijavanje prostorija u kojima se odvija nastava. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana