Влада РС у Србац уложила 50 милиона КМ

Д. Ј.
Влада РС у Србац уложила 50 милиона КМ

Србац - Влада РС до сада је у реализацију инфраструктурних пројеката у Српцу уложила око 50 милиона КМ у шта нису урачуната улагања након поплава нити појединих министарстава, рекла је јуче у Српцу потпредсједница Владе РС Сребренка Голић.

Она је најавила да ће у обнову Центра средњих школа “Петар Кочић” у Српцу бити уложено око 600.000 КМ, од чега је већ издвојено 250.000 КМ за санацију школског крова, а остатак ће бити намијењен за енергетско опремање објекта и термичку изолацију.

- Један од важнијих проблема ове општине је санација дивље депоније која постоји од 1998. године и за чије уклањање ће бити потребно најмање 100.000 КМ. Општина је од 2002. године обавезна да одвози отпад на регионалну депонију у Рамиће што изискује значајна средства тако да морамо сагледати да ли је најбоље рјешење свакодневно одвозити отпад или да се направи нека трансфер станица и евентуално рециклажно двориште - истакла је Голић.

Састанку у Српцу присуствовао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић који је нагласио значај санације и изградње насипа како би се у будућности спријечиле нове поплаве у Српцу и додао да је у току реконструкција црпне пумпе у Повеличу у шта је уложено 700.000 КМ.

Према његовим ријечима, наставиће се улагања у руралну инфраструктуру у Српцу, а један од пројеката који ће бити реализовани у наредном периоду је реконструкција локалног пута у Расавцу, а припремни радови на овој дионици већ су у току.

На састанку у Српцу министарка финансија Зора Видовић најавила је да ће домаћинства која су поплављена током недавног невремена добити по 5.000 КМ из Фонда солидарности, као што је то био случај 2014. године.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је најављено да ће ресорно министарство помоћи санацију школског крова у подручној школи у Кукуљама који је у лошем стању и прекривен азбестном плочом, уз очекивање да ће бити замијењена и столарија у овој школској установи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана