Vježba bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”: Spremni za pomoć i gašenje požara

Lj. A.
Vježba bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”: Spremni za pomoć i gašenje požara

Bijeljina - Radnici bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” juče su se našli u neuobičajenoj situaciji. Tačno u devet časova oglasila se sirena za uzbunu što je bio znak da napuste zgradu, ali razloga za paniku nije bilo s obzirom na to da je riječ o planiranoj vježbi evakuacije i spasavanja od požara.

Vježbu su izveli radnici ovog preduzeća uz pomoć pripadnika bijeljinskih vatrogasaca i službe Hitne pomoći.

- Radnici su osposobljeni za eventualno gašenje požara i pružanje prve pomoći, a vježba ovakvog obima održana je prvi put - rekao je referent za zaštitu od požara u preduzeću “Vodovod i kanalizacija” Žiko Gajić.

Vježba je podrazumijevala nekoliko tehničkih radnji, a radnici su se prvi put našli u situaciji da iskaču kroz prozor, gase požar aparatom i slično.

- Odradili smo ovu vježbu pod pretpostavkom da je u jednoj kancelariji nastao požar i da ima povrijeđenih koji ne mogu napustiti zgradu putem stepenica. Došli smo sa četiri vatrogasna vozila i simulirali iznošenje povrijeđenih, spasavanje ugroženih putem takozvanih ljestvi ili korpi te sa vazdušnim jastukom, kao i gašenje zapaljivih tečnosti aparatom - rekao je starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina Mile Spasojević i dodao da veća preduzeća imaju zakonsku obavezu da organizuju ovakve akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana