Вјежба бијељинског предузећа “Водовод и канализација”: Спремни за помоћ и гашење пожара

Љ. А.
Вјежба бијељинског предузећа “Водовод и канализација”: Спремни за помоћ и гашење пожара

Бијељина - Радници бијељинског предузећа “Водовод и канализација” јуче су се нашли у неуобичајеној ситуацији. Тачно у девет часова огласила се сирена за узбуну што је био знак да напусте зграду, али разлога за панику није било с обзиром на то да је ријеч о планираној вјежби евакуације и спасавања од пожара.

Вјежбу су извели радници овог предузећа уз помоћ припадника бијељинских ватрогасаца и службе Хитне помоћи.

- Радници су оспособљени за евентуално гашење пожара и пружање прве помоћи, а вјежба оваквог обима одржана је први пут - рекао је референт за заштиту од пожара у предузећу “Водовод и канализација” Жико Гајић.

Вјежба је подразумијевала неколико техничких радњи, а радници су се први пут нашли у ситуацији да искачу кроз прозор, гасе пожар апаратом и слично.

- Одрадили смо ову вјежбу под претпоставком да је у једној канцеларији настао пожар и да има повријеђених који не могу напустити зграду путем степеница. Дошли смо са четири ватрогасна возила и симулирали изношење повријеђених, спасавање угрожених путем такозваних љестви или корпи те са ваздушним јастуком, као и гашење запаљивих течности апаратом - рекао је старјешина Територијалне ватрогасне јединице Бијељина Миле Спасојевић и додао да већа предузећа имају законску обавезу да организују овакве акције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана