“Викинг” отворио свечаности пред славу града Бијељине

Срна

Бијељина - Испред бијељинског Центра за културу “Семберија” приказан је руски филм “Викинг”, редитеља и сценаристе Андреја Кравчука, чиме је почела традиционална манифестација “Пантелински дани”, уочи крсне славе града - Светог Пантелејмона.

Овај филм, чија је радња смјештена у десети вијек и одиграва се у земљи Кијевске Русије након смрти великог кнеза Светислава, приказан је синоћ на отвореном у Бијељини.

Славске свечаности у Бијељини трајаће до 9. августа, када град Бијељина прославља крсну славу Светог Пантелејмона.

Прослава градске славе почеће литургијом у Цркви Светог Ђорђа, а потом ће бити организовани литија градским улицама и ломљење славског колача на платоу испред зграде Градске управе.

Уочи дана Светог Пантелејмона биће положени вијенци на споменик борцима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, у Центру за културу биће одржано “Духовно вече”, а на тргу ће увече бити приређен концерт групе “Балканика”.

Међу бројним културно-умјетничким и забавним садржајима, као и спортским дешавањима, предвиђено је одржавање “Савске регате” у недјељу, 5. августа, док је почетак Пантелинског вашара на Агротржном центру најављен за уторак, 7. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана