Велики успјех љекара у једној од најсавременијих болница у Српској

Срна
Велики успјех љекара у једној од најсавременијих болница у Српској

Бијељина - Млади љекари Болнице “Свети Врачеви” у Бијељини урадили су у ангио-сали неколико најкомплекснијих процедура на коронарним крвним судовима, рекао је Срни директор ове здравствене установе Синиша Максимовић.

“Великим знањем и умијећем млади бијељински љекар Александар Јањичић, заједно са тимом љекара из бијељинске болнице и љекара са Института за кардиоваскулерне болести жДедињеж, урадио је неколико врло захтјевних и компликованих процедура које се раде само у веома мало установа на ширем простору бивше Југославије”, каже Максимовић.


Према његовим ријечима, Јањичић је специјалиста интерне медицине, субспецијализант из кардиологије на едукацији у Београду из интервентне кардиологије, а истовремено похађа другу годину докторских студија на Медицинском факултету у Београду. Објавио је неколико радова из области интервентне кардиологије на домаћим и међународним скуповима.

“Доктор Јањичић је понос наше болнице, усавршаве се, учи од најбољих и ради у једној од најсавременијих болница у Републици Српској, што је част, привилегија, али и обавеза свих младих љекара запослених у болници”, навео је Максимовић.

Он је истакао да је свим младим љекарима у бијељинској болници омогућена едукација и пружена шанса да успију и граде сјајне професионалне каријере.

“Руководство бијељинске болнице подржава младе људе и жели да им помогне у напредовању”, навео је Максимовић.

Директор бијељинске болнице детаљно је описао три недавно урађене врло компликоване интервенције у ангио-сали код шездесетогодишње жене, педесетдвогодишњег и педесетосмогодишњег пацијента којих је успјешно обављена реканализација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана