Велики потенцијал Братунца за развој сеоског туризма

К. Ћ.
Велики потенцијал Братунца за развој сеоског туризма

Братунац - Предсједница локалног Удружења жена “Природа” Жељана Пјевалица оцијенила је да општина Братунац има велике потенцијале за развој сеоског туризма које треба на одговарајући начин представити потенцијалним туристима.

- Имамо прелијепу ријеку Дрину, квалитетну малину, видиковце, терене за брдски бициклизам, некрополе, стећке и Рајску плажу... Имамо и сеоска домаћинства која су уредиле наше вриједне жене и које су спремне да традиционалном трпезом угосте туристе. Потребно је само наћи начин како да своје производе и услуге промовишу и привуку туристе - рекла је Пјевалица током минисајма и гастро феста, које су локална удружења “Природа” и “Маја” организовали прошлог викенда у Братрунцу уз подршку општине и локалне Туристичке организације.

Додала је да су учеснице сајма похађале тродневну обуку о промовисању сеоског и еко-туризма с циљем да се промовишу туристички потенцијали ове општине и унаприједе знања жена из сеоских подручја о представљању властитих производа здраве хране, ручних радова и туристичких услуга.

- Наше жене су показале на који начин се традиционално припрема богата домаћа трпеза и како оне могу угостити потенцијалне туристе у својим домаћинствима - истакла је Пјевалица додавши да жене имају потенцијал за развој сеоског туризма.

Минисајам и гастро фест одржан је у оквиру пројекта “Промоција здраве хране и туристичких потенцијала Братунца” који се спроводи у склопу Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану (РЕЛОАД) који имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана