Ускоро проширење производње контејнера у Поточарима код Сребренице

К. Ћ.
Ускоро проширење производње контејнера у Поточарима код Сребренице

Сребреница - У сребреничком погону за производњу вишенамјенских контејнера планирано је проширење капацитета и запошљавање нових радника, потврдио је један од оснивача предузећа “Економик груп” Бојан Ранкић, који је подсјетио да је овај погон отворила прошле године компанија из Београда која успјешно послује више од деценије.

- У овој години планирамо да постојећу мјесечну производњу од 90 до 120 контејнера повећамо на 150 и запослимо још десет радника - рекао је Ранкић и додао да се очекује допремање нових машина, које су у процесу производње. Он је рекао да у сребреничком погону производе грађевинске, канцеларијске, магацинске, санитарне и стамбене контејнере, који се раде по потреби и жељи купаца.

Ранкић каже да су тренутно најтраженији контејнери које постављају на прометна шеталишта, чиме се заинтересованим купцима приближавају одређени производи.

- Већина произведених вишенамјенских контејнера буде извезена на тржиште Европске уније - каже Ранкић. Завод за запошљавање РС навео је предузеће “Економик груп” као позитиван примјер покретања производње и запошљавања радника. Погон је покренут у марту прошле године у Поточарима код Сребренице, када је запослено 25 радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана