Уручене награде заслужним за допринос развоју општине Угљевик

Срна
Уручене награде заслужним за допринос развоју општине Угљевик

Угљевик - На свечаној сједници Скупштине општине Угљевик, одржаној поводом крсне славе општине - Свете Петке, уручене су награде појединцима који су у претходној години дали значајан допринос унапређењу и развоју општине у различитим областима.

Начелник општине Угљевик Василије Перић у обраћању се осврнуо на развој и модернизацију општине, постигнуте резултате и развојне планове.


Он је захвалио свима који су дали допринос да Угљевик буде једна од најразвијенијих општина са највећим просјеком плата у Републици Српској.

"Много је пројеката које смо урадили у протеклој години, а најзначанији, који смо почели половином ове године, јесте уређење корита ријеке Јање, што ће нас заштити од поплава, али ће и дати општини додатну урбанистичку димензију", рекао је Перић.

Он је додао да је унапријеђен и културни, спортски и друштвени живот у општини.

Перић је најавио да ће се у наредном периоду подстицати привреда и пољопривреда, али и популациона политика са циљем подстицања наталитета.

"Наш циљ је да у будућности отварамо перспективе за младе, да остану у свом крају, стварају породице и нове вриједности", истакао је Перић и честитао славу становницима општине.

Свечану сједницу отворио је предсједник Скупштине општине Ђоко Симић, који је заједно са Перићем додјељивао медаље и признања заслужним појединцима.

Златне медаље "Филип Вишњић" додијељене су Драгани Јовић, Анђели Лазић, Ивани Крстић, Божани Лазић, Ђорђу Стевановићу и Ведрани Симић за постигнуте резултате у области образовања.

Овом медаљом постхумно је одликован и Небојша Јовић, такође за постигнуте резултате у области образовања.

Сребрна медаља "Филип Вишњић" за остварене резултате из области образовања уручена је Нади Наћић, а за области културе Ивани Бабић и Јелени Микосављевић.

Златне значке општине Угљевик добили су Жико Мићановић за рад у области привреде, Лазар Милошевић за допринос у унапређењу квалитета живота старих лица и Андрија Лукић за истакнути дугогодишњи успјешан рад у мјесној заједници.

Саво Милошевић добитник је сребрне значке општине Угљевик за истакнути дугогодишњи рад у пољопривреди, као и Нела Петровић за постигнуте резултате у области информисања.

Честиске поводом славе општине упитио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић, министар управе и локалне самоуправе Српске Лејла Решић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана