Улице у Билећи пуне смећа, радници већ седми дан у штрајку

Срна
Улице у Билећи пуне смећа, радници већ седми дан у штрајку

Билећа - Радници комуналног предузећа “Комус” из Билеће седми дан су у штрајку, а улице овог овог херцеговачког мјеста затрпане су смећем, које се данима не одвози.

Радници траже да им се исплати једна заостала плата из јануара и уплати један од три доприноса која им се дугују, али и обезбиједе средства за измирење обавеза према добављачима.

Вршилац дужности директора предузећа “Комус” Милан Вучинић каже да су обавезе према добављачима 80.000 КМ, од чега само за гориво дугују 55.000 КМ.

“Због тог дуга више не можемо да корисимо услуге бензинске пумпе, па ни камиони данима нису помијерани из круга предузећа”, каже Вучинић.

Он каже да “Комус” не може самостално да измирује обавезе према радницима и добављачима јер око 60 одсто својих потраживања добијају од општинског буџета, који је тренутно у блокади.

У штрајку је 25 радника, док њих 10 ради због специфичности посла.

Осим одржавања чистоће, радници “Комуса” су ангажовани и на одржавању градског гробља, градске капеле и пијаце.

Радници билећког комуналног предузећа до сада су се више пута одлучивали да ступе у штрајк због неисплаћених зарада. Грађани Билеће су забринути и стархују од заразе јер су улице затрпане нагомиланим смећем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана