Украдене бронзане бисте са гробља у Романовцима

ATV
Украдене бронзане бисте са гробља у Романовцима

Градишка - "Лопови не бирају, али нисмо ни помислили да би неко могао да украде бронзане бисте са гробова наших најближих, а остала су само преваљена постоља”, причају у породици Њежић из Романоваца надомак Градишке. За крађу су чули од свог рођака Ненада.

"Кад сам ишао на сахрану брату горе, онда сам видио гдје људи причају да су нестале оне три бисте. Питао сам и попа, поп каже то је однесено. Ружно је оно видјети онако да се на православном гробљу може урадити”, испричао је Ненад Перовић, рођак породице Нежић.

Све се десило на гробљу код старе цркве брвнаре у којој се вјенчао и велики српски писац Петар Кочић. Најстарије комшије у невјерици причају да не памте да се то раније није дешавало.

"Није се никад то дешавало, никад се то није дешавало овдје, а након 30 година да се то сада десило ", каже Мирко Зеленика, комшија породице Нежић.

Ријеч је, кажу Њежићи, о бистама велике вриједности. Када су постављене коштале су око 15 000 марака.

Породица Нежић сумња да су три бронзане бисте украдене баш уочи Божића. Кажу да су биле тешке и до 30 килограма. Случај су пријавили и полицији. Службеници су обавили увиђај, али још нису пронашли крадљивца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана