Udruženje žena “Borike”: Prioritet bolji položaj žena u selima

S. M.
Udruženje žena “Borike”: Prioritet bolji položaj žena u selima

Rogatica - Za godinu postojanja Udruženje žena “Borike” iz istoimene rogatičke mjesne zajednice postiglo je osnovni cilj, a to je unapređenje položaja žena u najvećoj ruralnoj mjesnoj zajednici u toj opštini.

Rekla je to predsjednica udruženja Ivana Planojević na maloj svečanosti upriličenoj povodom obilježavanja prve godišnjice rada.

- Uz početničke teškoće i nesnalaženja, radile smo i radimo na ekonomskom osnaženju naših članica i ostalih žena u Borikama putem razvoja ženskog preduzetništva i samozapošljavanja žena, razvoja seoskog turizma, oživljavanja starih običaja i povezivanja sa sličnim i ostalim udruženjima na području opštine i šire. Cilj nam je vraćanje Borikama imidža kraja koji ima dugu tradiciju u razvoju poljoprivrede i turizma - rekla je Planojevićeva.

Ona je naglasila da je udruženje imalo podršku mjesne zajednice, lokalne uprave i Fondacije za osnaženje žena BiH.

- Od finansijske pomoći kupili smo i pred ovogodišnju proljećnu sjetvu podijelili određene količine povrtnog i ostalog sjemena i nešto materijala za pletenje, heklanje i vezenje - rekla je Planojevićeva podsjetivši na prigodnu izložbu koju su priredili uz ovu malu svečanost.

Na slavlju se okupilo 20 žena članica udruženja i drugih saradnika, među kojima su bile i predstavnice Udruženja žena “Rogatica” koje će uskoro dočekati 50 godina postojanja.                                                                                                

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana