U prijedorskoj Toplani remontuju postrojenja i nabavljaju energente

S. Ta.
U prijedorskoj Toplani remontuju postrojenja i nabavljaju energente

Prijedor - U prijedorskoj Toplani u toku je ljetni remont toplovoda i toplotnih postrojenja, a očekuje se početak ugradnje kalorimetara na sekundarnoj mreži u toplovodnim stanicama.

Direktor ovog preduzeća Zoran Knežević ističe da te poslove obavljaju kako bi održali kvalitet grijanja i u narednoj sezoni.

- Postrojenje stare kotlovnice na mazut kompletno je remontovano, remont se vrši i na novom postrojenju na biomasu, a obavljen je i dio radova na distributivnoj mreži, prije svega u Rudničkoj ulici - rekao je Knežević.

Dodao je da se prelazak na drvnu biomasu pokazao potpuno opravdanim, jer je, pored niže cijene za nabavku ovog energenta, građanima tokom sezone omogućeno grijanje tokom 24 časa, pa su i žalbe na kvalitet grijanja svedene na minimum. Radi što bolje pripreme za narednu grejnu sezonu u toku je nabavka drvne sječke.

- Oko 6.000 tona je već obezbijeđeno i nalazi se na lageru Toplane, što bi trebalo da bude dovoljno za četvrtinu godišnjih potreba - istakao je Knežević.

On je naglasio da povećanja cijena grijanja u narednoj sezoni neće biti, ali je iz ove ustanove upućen apel dužnicima da izmire svoje obaveze. Iako je naplativost usluga grijanja 92 odsto, korisnici grijanja ovom preduzeću i dalje duguju oko sedam miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana