У изградњу канализације у Бијељини уложен 41 милион евра

Љ. А.
У изградњу канализације у Бијељини уложен 41 милион евра

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић објавио је јуче завршетак десетогодишњег пројекта изградње канализације у граду, у који је из разних извора уложен 41 милион евра.

- Ово је најбољи пројекат урађен у Бијељини у протеклих пола вијека, у који је из градског буџета уложено 11,7 милиона евра, 12 милиона евра је кредит  Европске банке за реконструкцију и развој, а остало су донације - рекао је Мићић. Он је навео да су кредитом за изградњу канализације оптерећени грађани кроз цијену воде, која је изједначена за домаћинства и индустрију и додао да та цијена воде у Бијељини убудуће неће расти.

Према његовим ријечима, на систем канализације у Бијељини прикључено је 40.000 становника, а пречистач отпадних вода, један од три у Српској, ради одлично. Мићић је најавио коначно дефинисање трасе будућег аутопута кроз Бијељину и њено усвајање у Скупштини града до краја јуна, наводећи да аутопут неће бити удаљен од центра Бијељине више од три или четири километра. Додао је да не очекује проблеме са експропријацијом земљишта за аутопут, какав постоји за изградњу дринског насипа у Семберији, јер би требало да буде донесен закон о изградњи аутопута који ће онемогућити условљавања.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана