У част Дана Републике Бијељина ће добити трг 9. Јануар

Срна
У част Дана Републике Бијељина ће добити трг 9. Јануар

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је данас да ће у част Дана Републике овај град добити трг који ће носити назив "9. јануар".

"Мислим да је то добра идеја и тако добре пројекте ћемо увијек подржати", рекао је Мичић на конференцији за новинаре у Градској управи.


Он је истакао да Бијељина већ 12 година слави Дан Републике и достојно обиљежава тај празник, а о иницијативи предсједника Републике да свака локална заједница у Српској добије улицу или трг "9. јануар" већ јутрос се разговарало на колегијуму у Градској управи.

"Бијељина је први град у Српској који је добио Улицу патријарха Павла, а већ смо разговарали о томе који би то трг био примјерен да буде назван ж9. јануарж, што заслужује нов, лијеп и модеран трг у граду", рекао је Мићић.

Сумирајући резултате рада у овој години, Мићић је рекао да је задовољан урађеним и да Град Бијељина има стабилно финансирање, редовну отплату кредита из којих су финансирани бројни капитални пројекти и редовност у исплати социјалних накнада.

"Бијељина има велики углед код међународних организација и на основу тога смо у овој години добили 21 милион КМ донација, наставили велике пројекте, као што су изградња канализације и регулација корита ријеке Јање, као и бројне мање пројекте којима се подиже квалитет живота грађана", истакао је Мићић.

Он је најавио да ће са два милиона КМ донације ЕУ у граду наредне године бити изграђено још 40 и реконструисано више стотина кућа које су уништене у поплави 2014. године, за шта је поднесено 1.227 захтјева, а кроз наставак пројекта Владе Републике Српске биће изграђено још 60 станова за борачке категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана