У Станаре уложено више од пет милиона КМ

РТРС
У Станаре уложено више од пет милиона КМ

Станари - Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је у недјељу да је Влада у претходне четири године у општину Станаре уложила више од пет милиона КМ, а ове године ће уложити још 560.000 КМ.

Од планираних 560.000 КМ, каже Цвијановићева, 200.000 КМ ће отићи на локалну инфраструктуру и путеве, а остала средства за изградњу погона, набавку санитетског и возила за одвоз смећа како би се у Станарима организовао нормалан живот.

“Задовољство ми је да данас овдје можемо заједно да прославимо све наше успјехе”, рекла је Цвијановићева уочи свечане сједнице Скупштине општине Станари поводом обиљежавања Дана општине.

Захваливши се на признању - Повељи почасног грађанина са златним грбом општине за изузетан допринос успостављању и развоју ове локалне заједнице, које јој је додијелила Скупштина општине Станари, Цвијановићева је истакла да се Влада Српске посветила овој локалној заједници и да је задовољна што су уродили плодом напори да се формира ова општина.

“Требало је то све мобилисати заједно - све различите службе и овдје и на нивоу Владе, да би општина почела да живи свој живот”, рекла је Цвијановићева.

Она каже да су у Влади Републике Српске увијек ишли са претпоставком да шта год да ураде у било којој локалној заједници то увијек представља побједу за Републику Српску.

Цвијановићева је истакла да су за додатни развој општине Станари важни сви велики пројекти на подручју ове регије - изградња термоелектране, ауто-пута и друго.

“Ако урадите метар пута то је побједа, ако изградите вртић то је побједа, ако отворите фискултурну дворану и то је побједа, улажете у школу, а ми смо то радили током претходних година”, рекла је Цвијановићева.

Она вјерује да је перспектива општине Станари добра, као што вјерује и да за сваку општину у Републици Српској постоји добра перспектива.

“Ако додамо сав онај капацитет који постоји на локалном нивоу и чињеницу да је Влада данас у далеко бољој ситуацији, да имамо стабилан буџет, да можемо да улажемо у наше општине и да заједно примовишемо и радимо на њиховом развоју, то значи да идемо крупним корацима напријед и то је она република какву ми хоћемо”, рекла је Цвијановићева.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана