У Сарајеву оборен гинисов рекорд - припремљено 14.186 палачинака

Срна
У Сарајеву оборен гинисов рекорд - припремљено 14.186 палачинака

Сарајево - У оквиру Сарајевског фестивала туризма, данас је припремљено 14.186 палачинака, чиме је оборен Гинисов рекорд, јер је то за 1.470 комада више у односу на стари рекорд из Москве који је износио 12.716.

За овај резултат заслужни су Удружење кувара у БиХ и клуб љубитеља палачинака.


"Жељели смо скренути пажњу на БиХ и младе куваре, уз напомену да ништа не бисмо постигли без помоћи старијих колега, али и колега из других земаља", рекао је предсједник Удружења кувара у БиХ Нермин Хоџић.

Организатор оцјењује да су данас на платоу Скендерија у Сарајеву сви радили као један.

Један број палачинака подијељен је окупљенима који су бодрили учеснике обарања рекорда, док је већи дио достављен социјално угроженим становницима, домовима за незбринуту дјецу, домовима за збрињавање старих лица, те мигрантима и другима које је овај гест обрадовао.

Екипа од више од 100 људи, који су у смјенама синхронизовано припремали палачинке, осам часова је непрекидно радила на овом подухвату уз подршку окупљених посјетилаца.

Сарајевски сајам туризма, који је почео у сриједу 24. октобра, био је прилика да на једном мјесту БиХ представи туристичке потенцијале, како грађанима тако и туристичким агенцијама и оператерима из иностранства.

Ове године на сајму се представило 70 излагача, и то из Црне Горе, Хрватске, Македоније, Турске, Индије и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана