U Šamcu potpisan sporazum o bratimljenju dvije srpske opštine

Srna
U Šamcu potpisan sporazum o bratimljenju dvije srpske opštine

Šamac - Načelnik šamačke opštine Đorđe Milićević i pomoćnik predsjednika opštine Žagubica iz Srbije Dušan Milosavljević potpisali su danas u Šamcu Sporazum o bratimljenju dvije lokalne zajednice.

Cilj bratimljenja je razmjena dobrih praksi i iskustava, te uzajamnog pružanja stručne pomoći, što doprinosi unapređenju funkcionisanja sistema lokalnih samouprava. Milosavljević je rekao da njihova saradnja traje od 1977. godine i da je sada došlo vrijeme da se ona obnovi potpisivanje novog sporazuma, te da se nastavi jačanje veza, s ciljem prosperiteta obje opštine.

Načelnik opštine Milićević istakao je da danas počinje nova etapa saradnje dvije lokalne zajednice iz Srbije i Republike Srpske.

“Posebno me raduje što je riječ o lokalnoj zajednici iz Srbije, čiju Vladu danas nagrađujemo posebnim priznanjem - Poveljom opštine, zahvaljujući joj na taj način za sve što je dala za razvoj Šamca”, rekao je Milićević.

On je naveo da je saradnja, iako započeta 1977. godine intenzivirana u posljednjih godinu i po dana kroz projekte u različitim oblastima.

Današnjem potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić, kao i načelnik Odjeljenja za privredu i ekonomski razvoj opštine Žagubica Radiša Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana