У Шамцу одржан концерт за помоћ дјеци и младима са посебним потребама на Космету

Срна
У Шамцу одржан концерт за помоћ дјеци и младима са посебним потребама на Космету

Шамац - У Шамцу је вечерас одржан хуманитарни концерт за помоћ дјеци и младима са посебним потребама на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов захвалио је свима који су организовали ову акцију, те подсјетио да општина

Шамац већ четири године учествује у пројекту “Спојимо дјецу Републике Српске са дјецом Косова и Метохије”, те да вјерује да ће тако бити и наредне године.

Арлов је позвао све грађане да до 31. децембра позову хуманитарни број 1412 и тако помогну дјеци и младима са посебним потребама на Косову и Метохији, те је додао да се помоћ може уплатити и путем жиро рачуна Одбора 55510000341964-45.

“Прије два дана вратио сам се са Косова и Метохије и видио сам да Срби живе у паници, од данас до сутра, не виде рјешење, јер је безбједност на ниском нивоу, а странци им не помажу колико би требало. Ми смо зато одлучили да им помогнемо, да бар извучемо осмјех српској дјеци”, додао је Арлов.

Концерт су организовали Плесни клуб “Принцес” у сарадњи са општином Шамац и општинском Борачком организацијом, а прикупљена је помоћ од 818 КМ.

На концерту су наступили Хор Основне школе “Шамац”, Етно-група “Дар” и пријатељи из Бањалуке, Културно-умјетничко друштво “Шамац” и Плесни клуб “Принцес” и пјевачица Маја Татић.

Предсједник Плесног клуба “Принцес” Милкица Станишић захвалила је учесницима и публици који су подржали ову хуманитарну акцију, те додала како зна да је помоћ мала али да је велика жеља да се помогне дјеци на на Косову и Метохији.

Предсједник Скупштине општине Шамац Николина Шкрбић каже да је поносна што Шамац има велико срце и што је то и вечерас показао.

“Ми имамо оно што наша браћа на Косову и Метохији немају, а то је слобода”, рекла је Шкрбићева, те је у име ове локалне заједнице захвалила Арлову за све што чини за Србе на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана