У Градишкој представљена “Русија у објективу”

М. Ву.
У Градишкој представљена “Русија у објективу”

Градишка - У оквиру манифестације “Дан руске културе и умјетности” у гимназији у Градишци је отворена изложба фотографија “Русија у објективу”.

На изложби је представљено 20 фотографија руских села, природе и животиња које су настале у оквиру фото-конкурса “Најљепша земља” Руског географског друштва.

- То је изложба која представља љепоте руског села и жељу Русије да људи остану да живе на селима - казао је начелник општине Градишка Зоран Аџић.

Поред изложбе фотографија, представљен је и документарни филм “Руски официр са Козаре”, аутора Милана Пилиповића, а током седмодневне манифестације биће приказивани играни филмови руске продукције.

- Хвала свима који су ово организовали јер је овај догађај важан за наше међусобне односе - рекла је Лилија Сабирова, аташе за културу руске амбасаде у БиХ.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић истакао је да је “Дан руске културе и умјетности” доказ добре сарадње коју Република Српска гаји са Руском Федерацијом на пољу културе. Додаје да је та сарадња сваке године све јача.

- Ове године смо ми били у Санкт Петербургу, гдје смо се представили представама, филмовима и књигама. Руска амбасада сада настоји да своје културне садржаје представи код нас - истакао је Малешевић.

Поред изложбе фотографија и пројекције филма, у Културном центру Градишка приређен је прикладан културно-умјетнички програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана