У Бањалуци промовисане књиге о Младићу и Сребреници

Срна
У Бањалуци промовисане књиге о Младићу и Сребреници

Бањалука - У Бањалуци су вечерас промовисане двије књиге Љиљане Булатовић - “Рапорт команданту у огледалу епохе” и “Сребреница-лаж и подвала српском народу”, које говоре истину о Војсци Републике Српске, њеном ратном команданту Ратку Младићу и о дешавањима у Сребреници.

Генерал-потпуковник Петар Шкрбић рекао је да је књига “Рапорт команданту у огледалу епохе” посљедица претходне књиге “Рапорт команданту” у којој Булатовићева освјетљава вишестрану личност Младића.


Он је нагласио да је књига “Рапорт команданту” настала из интервјуа, разговора и ауторских чланака о генералу, а да су у другој описани сви догађаји који су настали поводом прве књиге, јер је на појединим мјестима у Србији била забрањена њена промоција.

Булатовићева је до сада објавила шест књига о Младићу на српском, руском и енеглеском језику, а због њеног писања о генералу јој је, како је рекла, у дом долазила полиција да га тражи.

“Једини сам аутор на српском језику који се доследно бави темом Војске Републике Српске кроз име њеног првог ратног команданта. Генерал Младић је лак за обраду, не мораш ништа да фолираш, само пиши истину и то је величанствена историја”, рекла је Булатовићева пред почетак промоције.

Она је оцијенила да савремена историја очигледно не признаје фактографску истину, него се прилагођава налозима који граде невољу међу народима, раздоре и понижење народа.

Према њеним ријечима, књига “Сребреница-лаж и подвала српском народу” је настала по идеји генерала Младића који ју је подстицао да размисли и пише о томе зашто је баш Сребреница изабрана да буде обиљежена као геноцидна.

“Први податак који сам нашла као одговор јесте да је 1232. године у Сребреници основана митрополија српска. До данас се о томе готово ништа не зна и не говори”, рекла је Булатовићева.

Промоција књига организована је поводом обиљежавања Дана Војске Републике Српске и Дана Организације старјешина Војске Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана