U Banjaluci osnovan Moto klub bezbjednosti Banjaluka

 U Banjaluci osnovan Moto klub bezbjednosti Banjaluka 04.02.2018 14:36 | Srna

Banjaluka - U Banjaluci je osnovan "Moto klub bezbjednosti" Banjaluka koje je jedinstveno udruženje u Republici Srpskoj sa motom "Vozite sigurno i bezbrižno na dva točka", saopšteno je iz ovog kluba.

Namjera kluba je razvoj, promocija i unapređenje moto-sporta i srodnih sportskih disciplina, sa posebnim akcentom na edukaciji najmlađih učesnika, kako bi njihova bezbjednost u saobraćaju bila podignuta na što viši nivo.


"Uložićemo maksimalne napore da ispunimo našu misiju, a ona je spasavanje života i materijalnih dobara na prostoru Republike Srpske", rekla je Srni osnivač i predsjednik Skupštine "Moto kluba bezbjednosti" Banjaluka Marija Markanović.

Markanovićeva je podsjetila da zvanična statistika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pokazuje da je u 2017. godini u Srpskoj smrtno stradalo devet motociklista, teško ih je povrijeđeno 78, a 112 lakše.

"Daćemo svoj doprinos da se ove brojke smanje, jer su ljudski životi naše najveće bogatstvo", istakla je Markanovićeva.

Istovremeno, rekla je ona, cilj kluba je i razvijanje svijesti o prednostima korišćenja motocikala i motora, zbog izraženih potreba građana da u što kraćem vremenu pređu određenu dionicu puta, u čemu su spriječeni zbog sve učestalijih saobraćajnih gužvi, na bezbjedan način.

Osim toga, prednost korištenja ovog vida prevoza ogleda se i u ekonomičnosti među kojima su manji troškovi za gorivo, registraciju i slično, ali i u lakšem pronalasku parkinga.

"Moto klub bezbjednosti" Banjaluka otvoren je za nove članove, koji sve informacije mogu da pronađu na internet adresi www.motoklub.ba.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica