Treninzima pod vedrim nebom Stefan Matović promoviše Foču VIDEO

Radmila Đević
Treninzima pod vedrim nebom Stefan Matović promoviše Foču VIDEO

Foča - Neobičnim uličnim vježbanjem “street njorkout” Fočak Stefan Matović na jedinstven način promoviše prirodne ljepote ovog kraja, a za kratko vrijeme privukao je mnogobrojnu publiku i postao jedna od najljepših živih turističkih razglednica Foče.

Uz pomoć prijatelja Nikole Radovića Stefan snima treninge u prirodi i to na najatraktivnijim lokacijama, poput kanjona Tare, pješčanih piramida kod Miljevine, Tjentišta, Zelengore, prašume Perućica, i neobičnim video-spotovima promoviše ljepotu fočanskog kraja, ali i zdrav način života.

Tako je Matović spojio ljubav prema vježbanju i ljubav prema prirodi, pa se njegovo ulično vježbanje s razlogom može nazvati prirodnom umjetnošću.

- Tri godine se bavim strit-vorkautom, a moj prijatelj Nikola profesionalnim snimanjem. Došli smo tako na ideju da snimimo trening u prirodi, da malo reklamiramo naš kraj - priča Stefan.

Dvadesetogodišnji Stefan i dvije godine stariji Nikola, koji je rođen u Kanadi, a ima veliku želju da živi u rodnom kraju svojih roditelja, za sada su uradili dva spota, koji su preplavili društvene mreže.

- Komentari su uglavnom pozitivni. To su sve najljepša mjesta u okolini Foče, stvarno su predivna. Svima koji nisu otišli preporučio bih da ih posjete, da odmore dušu i poprave raspoloženje - kaže Stefan.

Trening pod vedrim nebom, priča Matović, smiruje, opušta i hrani tijelo i um pozitivnom energijom. Fizički osnažuje čovjeka, podiže izdržljivost i pokretljivost, a kada se sa svime spoji jedinstvena priroda, zadovoljstvo je zagarantovano.

- Veoma je zanimljivo. Tu ste na otvorenom prostoru, na zdravom vazduhu, ali nemam ništa ni protiv teretane kada dođe zima. Mladima bih savjetovao da bar sat dnevno izdvoje da treniraju, jer će se osjećati mnogo zdravije i mnogo bolje - pojašnjava Stefan.

Od brojnih destinacija za vježbanje Matović izdvaja kanjon Tare, pješčane piramide kod Foče, Gradačku stijenu i prirodne ljepote Nacionalnog parka “Sutjeska”.

- U teretani imate sprave za vježbanje, ali ono što ima priroda, nema nijedna teretana i taj osjećaj ne može da zamijeni nijedna sprava. Priroda nam je sve dala, samo treba dobro da je oslušnemo i uđemo u njenu suštinu - poručuje Matović.

Spotovi

Za kvalitetne i atraktivne video-spotove vježbanja u prirodi zaslužan je Nikola Radović.

- Bavim se snimanjem i fotografisanjem, a fočanski kraj je pravi raj za objektiv. Planiramo da u narednom periodu uz pomoć sponzora izađemo iz Foče i snimamo spotove i video-zapise i na drugim destinacijama u Srpskoj. Želja nam je da na ovaj način promovišemo i olimpijsku ljepoticu Jahorinu, kao i druge turističke lokacije - kaže Nikola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana