Тил: Аустрија намјерава да остане велики инвеститор у БиХ

Срна
Тил: Аустрија намјерава да остане велики инвеститор у БиХ

Милићи - Република Аустрија је велики инвеститор у БиХ и намјерава то да остане и у будућности, рекао је данас у Милићима замјеник амбасадора те зеље у БиХ Волфганг Тил, након састанка са званичницима општина Милићи, Власеница и Сребреница, којем је присуствовао и народни посланик Радован Вишковић.

"Предности ове земље су њен географски положај, стабилност домаће валуте и радна снага. Такође је веома важно наћи људе који се користе страним језицима и аустријска Амбасада је крајем 2016. године основала институт који нуди курсеве језика и ми охрабрујемо младе људе да дођу и буду дио тога", рекао је Тил новинарима.


Начелник Милића Момир Лазаревић је рекао да је општина Милићи отворена за инвеститоре, и да је у том смислу спремна да пружи одговарајуће олакшице.

"Договорили смо да привредна делегација испред амбасада Аустрије посјети Милиће, да би могли да се конкретизују одређени потези", рекао је Лазаревић.

Лазаревић је истакао добру сарадњу са Омладинским савјетом Милићи, те указао да потребу заједничког дјеловања на довођењу инвеститора и отварању радних мјеста и запошљавању.

Овом посјетом аустријски званичник одазвао се позиву милићких омладинаца да учествује у прослави 15 година успјешног рада Омладинског савјета Милићи, која се ове године обиљежава бројним манифестацијама, тематским панелима, округлим столовима и сусретима са међународним званичницима.

Предсједник Омладинског савјета Стефан Милић новинарима је рекао да је за младе људе веома важно да својим активизмом покажу да су друштвено ангажовани, те да својом снагом, промућурношћу и одлучношћу могу да афирмишу своју локалну заједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана