Sveštenici u misiji izgradnje mira

Srna
Sveštenici u misiji izgradnje mira

Mostar - Sveštenici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske potpisali su juče u Vladičanskom dvoru u Mostaru plan sprovođenja “Platforme za mir”, čime su pozvali i sve ostale vjerske službenike da se pridruže ovom projektu i zajedničkoj izgradnji mira u BiH.

Mostarski paroh Radivoje Krulj podsjetio je da je “Platformu za mir” prije dvije godine potpisao tadašnji vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, a da ju je sada blagoslovio vladika zahumsko-hercegovački Dimitrije.

- Kao sveštenici i hrišćani pozvani i prizvani smo da budemo svjedoci Jevanđelja i svjedoci Hristovi, a Hristos ništa drugo ne propovijeda nego mir. On nam mir daje, ostavlja i zadaje. Drugo ime mira jeste ljubav, a drugo ime ljubavi jeste Bog - rekao je Krulj.

Starješina hrama Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju Mladen Žulović kazao je da je jako važno da se aktivnosti iz ovog projekta posredstvom sveštenika približe vjernicima. Direktor USAID-ovog projekta “Pro-budućnost” Majda Behram-Stojanov naglasila je da je riječ o prvom okupljanju sveštenika jedne eparhije koji će raditi na sprovođenju “Platforme za mir” konkretnim koracima. Ona je podsjetila da su, osim vladike Grigorija, “Platformu za mir” potpisali i mostarski muftija Salem Dedović, te kardinal Vinko Puljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana