Све више људи у Семберији треба помоћ

Љ. А.
Све више људи у Семберији треба помоћ

Бијељина - На подручју Семберије из године у годину повећава се број социјално угрожених, што потврђују у бијељинском Центру за социјални рад и градској организацији Црвеног крста, којима се свакодневно јављају нови суграђани који траже било какву врсту помоћи.

 - Број социјално угрожених има тенденцију раста. Морамо сви бити свјесни да не могу само институције ријешити овај проблем, него и ми као појединци морамо развити ту друштвену свијест и одрећи се нечег да би помогли другом -  истичу у Центру.

Тешког положаја становништва свјесни су и у градској организацији Црвеног крста, гдје истичу да им се дневно у просјеку тридесетак лица обрати за помоћ и то искључиво у храни.

- То потврђује чињеницу да је на нашим просторима све више оних који гладују. Нама сваки дан по 20-30 људи дође и моли за помоћ - наводи секретар бијељинског Црвеног крста Перица Глигић.

Он истиче да људи добре воље свакодневно донирају гардеробу и тога има довољно али је храна проблем.

- Очигледно да Народна кухиња у којој се свакодневно храни 250 најугроженијих лица према евиденцији Центра за социјални рад не може да прехрани све оне којима је то потребно - рекао је  Глигић.

На подручју Бијељине већ 12 година организовано ради Народна кухиња, за чије се потребе из градског буџета годишње издваја око 130.000 КМ, што је довољно да подмири потребе 250 корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана