Сваком новорођенчету 500 марака

С. М.
Сваком новорођенчету 500 марака

Рогатица - Општина Рогатица одлучила је у циљу стимулисања наталитета да накнаде за новорођенчад и у овој години износе 500 марака.

Овом одлуком, коју су на посљедњој сједници усвојили одборници Скупштине општине, предвиђено је да родитељи сваког дјетета са пребивалиштем на подручју општине које се роди током 2018. добију 500 марака.

- Овом одлуком само се продужује прошлогодишња, којом је са ранијих 300 накнада за новорођенче повећана на 500 марака - рекао је начелник Одјељења за управљање локалним развојем, привреду и друштвене дјелатности Деливоје Ђерић. 

Истом одлуком предвиђено је и да се брачним паровима који посједују медицинску документацију да се лијече од стерилитета дуже од три године признају трошкови лијечења у износу до 1.000 марака.

Број новорођених беба у Рогатици из године у годину расте. Тако је лани рођено 96 беба, највише у протеклих неколико година.

- Из буџета општине лани је за девет парова који су се борили са стерилитетом исплаћено 8.956 марака. Ове године на позицији субвенције за наталитет, запошљавање и подршку пољопривредној производњи налази се износ од 138.000 марака, а приоритет исплате биће наталитет - нагласио је Ђерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана