Stiže novac za dalji razvoj opštine Bratunac

K. Ć.
Stiže novac za dalji razvoj opštine Bratunac

Bratunac - Simboličnim presijecanjem trake juče su u Bratuncu premijerka Srpske Željka Cvijanović, načelnik opštine Nedeljko Mlađenović i direktor Doma zdravlja Milijan Vujić svečano otvorili novoizgrađeni Dom zdravlja sa pratećom infrastrukturom.

Vlada RS i opština uložili su u izgradnju ovog objekta, te pristupne saobraćajnice i parking prostor 2,4 miliona KM. Istakavši da je u Bratuncu urađeno niz infrastrukturnih i drugih projekata, Cvijanovićeva je ocijenila da ova lokalna zajednica i cijeli kraj imaju perspektivu.

- Nastavićemo da ulažemo sredstva u Bratunac, koji je kandidovao ozbiljne projekte, od kojih su neki već odobreni. Mnogo nam znači novoizgrađeni most i ta veza sa Srbijom - rekla je Cvijanovićeva, ističući da već ima zainteresovanih investitora koji sada na drugačiji način posmatraju Bratunac i ovo područje.

Mlađenović je naveo da je Vlada RS u posljednjih desetak godina uložila oko 140 miliona maraka u infrastrukturne i druge projekte u Bratuncu.

Povodom obilježavanja 25. septembra, Dana opštine Bratunac, lokalni parlament je dodijelio najviša priznanja - plakete opštine predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i premijerki Željki Cvijanović.

Cvijanovićeva je prije posjete Bratuncu u naselju Pilica kod Zvornika otvorila dionicu puta dužine tri kilometra, za koju je Vlada RS obezbijedila oko 400.000 KM.

Cvijanovićeva je razgovarala i sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, a nakon Bratunca posjetila je Srebrenicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana