Стигла нова медицинска опрема у Кнежево

nezavisne.com
Стигла нова медицинска опрема у Кнежево

Кнежево - У оквиру пројекта помоћи домовима здравља у изразито неразвијеним општинама у БиХ, директорица бањалучког "Хемофарма" Биљана Марковић уручила је медицинску опрему Дому здравља у Кнежеву, донацију Фондације "Хемофарм".

Ријеч је о два савремена ЕКГ апарата, стоматолошкој опреми те додатним медицинским инструментима и материјалима неопходних у свакодневној пракси.

"На мале домове здравља, чини ми се, не обраћа се много пажње и зато ова донација, тј.овај пројект има већи значај, јер је усмјерен на здравствене установе у изразито неразвијеним општинама. Медицинска помоћ је једнако битна у свих срединама, без обзира на број становника и географски положај, јер пацијент је пацијент, без обзира на то гдје се налази, а болест је болест, без обзира на то гдје га затекла", рекао је директор Дома здравља Кнежево Владан Миловановић и нагласио да се у овој установи лијечи око 10.000 пацијената.

Марковићева је истакла да су домови здравља прва врата на која закуцају грађани који имају здравствене проблеме: "Баш зато је важно да иза ових врата добију најбољу могућу помоћ и његу, а овом донацијом управо то помажемо, јер циљ пројекта јесте помоћ примарној здравственој заштити, која треба да буде једнака и доступна за све."

За укупан пројекат набавке неопходне медицинске опреме за здравствене установе у општинама Кнежево, Шековићи, Доњи Вакуф и Кључ Фондација "Хемофарм" обезбиједила је 42.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана