Српчани уједињени у хуманој мисији помоћи за обољелу Наташу Давидовић

Дејан Јовичић
Српчани уједињени у хуманој мисији помоћи за обољелу Наташу Давидовић

Србац - Бројни хуманисти укључили су се у акцију прикупљања новца за лијечење тридесетдвогодишње Наташе Давидовић из Српца, мајке троје дјеце која већ неколико мјесеци болује од малигног обољења.

Српчани су и овај пут показали да су људи великог срца и ујединили се у мисији помоћи младој суграђанки. Само претходних неколико дана прикупљено је око 6.500 КМ, а млади социјалдемократи организовали су седмодневну акцију послије које су на Наташин рачун уплатили око 2.700 марака.

Такође, на недавно одржаном дружењу мјештана Срђевића за њено лијечење прикупљено је 1.600 КМ, а на манифестацији “Бик пиво фест” мјештани Кладара и Разбоја сакупили су око 1.000 КМ. Акцију су подржале и србачке “делије” које су на оснивачкој скупштини Удружења навијача Црвене звезде у Српцу сакупиле 450 КМ.

Новчане награде од 150 КМ у корист Наташе одрекла се и побједничка екипа турнира у одбојци који је протеклог викенда одржан у селу Ножичко, а сличан гест учинили су други разреди гимназије из Српца који су још у марту ове године организовали хуманитарни турнир на којем је прикупљено 2.277 КМ за њено лијечење.

Акцију су подржали и чланови Ансамбла народних игара “Лијевче” из Разбоја који вечерас на градском тргу у Српцу приређују “Филмско вече за Наташу”.

- Организоваћемо двије филмске пројекције на којима ћемо приказати једну акциону комедију и микс популарних цртаћа, а свако ко буде у пролазу моћи ће да наврати и донира помоћ у кутију која ће бити постављена за ту намјену - рекао је секретар друштва Јовица Ећимовић.

Он додаје да су чланови фолклорног друштва до сада између себе сакупили више од 100 КМ.

  • Послије биоскопа на отвореном до краја мјесеца организоваћемо још најмање двије хуманитарне акције на којима ћемо такође прикупљати помоћ за Наташу - рекао је Ећимовић. У акцију су се укључили и чланови организационог одбора недавно одржане манифестације “Србачко љето”, а помоћ за Наташу прикупљали су и Млади социјалдемократи из Српца.

Имунотерапије

Наташа Давидовић је недавно кренула на имунотерапије за које јој је сваког мјесеца потребно око 11.000 КМ. Новац за прву мјесечну терапију јој је већ обезбијеђен уз помоћ хуманих људи, а пријеко јој је потребна помоћ за наредне терапије. Број жиро рачуна који је отворен на њено име у НЛБ банци, а на који се може уплатити новац је: 5620108111773124.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана